Kom tæt på direktøren: Min baggrund, som konkurrencedanser gjorde mig til det iværksættertalent, som jeg er i dag

Som barn var jeg en del af den danske gymnastikgruppe, Flying Superkids. Ja, det er der faktisk noget der hedder. Jeg voksede op i et miljø, som var med til at skabe nogle af generationens bedste gymnaster og sportsudøvere. Lidt a la Cirque de Soleil møder scandinavisk noir. Efter at have trænet med dem fra jeg var fire år valgte jeg at skifte retning - og prøvede istedet kræfter med konkurrencedans.

 

Som barn var jeg en del af den danske gymnastikgruppe, Flying Superkids. Jeg voksede op i et miljø, som var med til at skabe nogle af generationens bedste gymnaster og sportsudøvere. Lidt a la Cirque de Soleil møder scandinavisk noir. Efter at have trænet med dem fra jeg var fire år valgte jeg at skifte retning – og prøvede istedet kræfter med konkurrencedans.

 

Hvis man kigger på statistikkerne, så tegner der sig en klar sammenhæng mellem konkurrencesport og succes i erhvervslivet. Ifølge Fortune, så deltog 65% af de kvindelige direktører og 80% af Fortunes Top 500 i konkurrencesport på et tidspunkt i deres liv. Konkurrencesport er altafgørende for styrke (fysisk og mentalt), udholdenhed og konkurrenceevne. Jeg ofrede meget for at forblive relevant i danseverdenen igennem mine teenageår. Ingen fester, ingen druk – istedet holdt jeg øje med min kost og øvede mig fem dage i ugen.

 

Hvis man kigger på statistikkerne, så tegner der sig en klar sammenhæng mellem konkurrencesport og succes i erhvervslivet. According to Fortune, 65 % of female CEO took part in competitive sports, and an astonishing 80 % of Fortune’s Top 500 took part in competitive sports at some stage in their lives.

 

More importantly, the camaraderie and lifelong friendships that competitive sports result in are unique. Today, I am committed to how we, using sports, can help change the world for the better by building stronger friendships; appreciating our differences and similarities, and being united (or uniting) behind a common goal. At sporting events, professional athletes giving their all still face discrimination, exclusion sexism, homophobia, and racism. I am committed to helping change that now. To help combat discrimination, exclusion, sexism, homophobia, and racism, we are launching a sports cluster in our studentLAB under the headline Sports for Development and Peace. It will be our 8th area of focus alongside:

 

  • The UN’s Sustainable Development Goals (SDGs)
  • Climate & the Ocean
  • Technology, AI and Humanity
  • Introduction to Entrepreneurship
  • Democracy & Human Rights
  • Mental Health and General Well-being
  • Space Exploration

 

Sports for Development and Peace is defined as ”the intentional use of sport, physical activity and play to attain specific development and peace objectives, including, most notably, the Millennium Development Goals (MDGs). Successful Sport for Development and Peace programs work to realize the rights of all members of society to participate in sport and leisure activities. Effective programs intentionally give priority to development objectives and are carefully designed to be inclusive. These programs embody the best values of sports while upholding the quality and integrity of the sport experience”. We will soon be announcing our first set of partners who will join us in launching the Sports for Development Cluster. They join over 130 existing partners of studentLAB. We have been working closely with KC Social Impact LAB in curating the founding group of organizations. Partner at KC Social Impact Lab said the following about the potential impact of Sports for Development and digital learning: “Sports can be utilized as a vehicle for providing marginalized youth the tools to take optimal advantage of social and economic advancement opportunities. Results to date have demonstrated that sports can have a transformational effect in this context – improving the well-being of both youths as participants and their communities more broadly.  Sports for Development Programs place special emphasis on imparting life skills including teamwork, discipline, self-esteem, and other values that improve employability. The transformational nature of these efforts will allow CanopyLAB and its partners to achieve social and economic development benefits including conflict resolution, gender equity, violence prevention, education, health and wellness, and social inclusion.”  ~ Fabian Koss

 

Sport kan bruges som et middel til at give maginaliserede unge redskaber, som gør at de kan drage nytte af sociale og økonomiske udviklingsmuligheder. De hidtidige resultater har vist, at sport kan have en forvandlende effekt i denne kontekst – at sport kan være med til at forbedre trivslen hos de unge deltagere, men også deres lokalsamfund.

 

Som administrerende direktør for CanopyLAB, udnytter jeg hver dag mine erfaringer fra mine dage som konkurrencedanser til at videreudvikle forretningen, indgå samarbejder og partnerskaber, guide vores stadigt voksende hold af ansatte, samt håndtere de mange op- og nedture – og jeg danser stadig. I dag overlader jeg de svære danse til de professionelle, som jeg ofte får glæde af ved Den Kongelige Ballet. Men hver morgen og aften, så danser mine drenge, Elliott og Atlas sammen med mig til høj musik. Det er den bedste måde at starte og slutte dagen på.