Starter det nye år på Nasa Ames med Singularity University, hvor vi diskuterer kunstig intelligens og fremtiden indenfor læring

Folsom Statsfængsel var et helt specielt sted at spille for den ikoniske musiker, Johnny Cash; stedet havde en særlig betydning for ham, fordi han havde spillet der i 1966 under anbefaling fra hans præst, og han vendte senere tilbage for at optage et live album i fængslet. Jeg går ud fra, at det kan have mere betydning at optræde nogle steder fremfor andre. Og at vinde på et særligt sted kan have endnu større betydning. Som for eksempel, når de fleste sprintere brændede ønsker at vinde et Tour de France løb ved Champs Élysées.

Nogle vil måske finde det kedeligt at undervise, i hvert fald hvis man sammenligner det med at synge eller være en sportsstjerne, men min version af Folsom eller Champs Élysées er at undervise ved Nasa’s Ames Research Center i Singularity University-bygningen (SU). Der er en helt fantastisk energi på campus, man møder en masse seje og spændende personer, og selvfølgelig så er de gamle hangarer og lignende, spændende at udforske. Steder betyder noget for mennesker. Steder er knyttet til følelser og oplevelser. Det er derfor Singularity University er hos Nasa Ames.

Programmet startede med at fokusere på at forbedre menneskelig intelligens, digital fremstilling, og at sætte scenen for læring. På anden dagen, mandag, diskuterede vi kunstig intelligens, sværmintelligens, neurolingvistisk programmering og læring. Jeg fokuserede også på samspillet mellem teknologi og metodologi, og NASA’s tur på campus var til frokost.

En af de ting, som jeg nyder ved min rolle, som ekspert i læring og kunstig intelligens, er at jeg får lov til at lege med mange af de løsninger, som allerede findes derude. EdTech er et af de steder, hvor vi ser en masse innovation, og jeg er positivt overrasket over at se så mange banebrydende måder, hvorpå man kan anvende kunstig intelligens. Men der kommer stadig flere løsninger, og indenfor nogle få år, så bliver alle løsninger intelligente.

Jeg har delt nogle flere billeder fra min tid på campus.